Kreative småfolk

Jeg er i fuld gang med min linjefagseksamen på seminariet. Jeg har et linjefag, som kaldes værksted, natur og teknik. Vi har afleveret opgaven for en uge siden og har i denne uge været ude og lave projekt i en børnehave, som havde sagt ja til at deltage.
Projektet handler om træer og har fokus på æstetiske læreprocesser. Vi lånte børnene to formiddage og tog dem med i Fælledparken. Vi skulle se på træerne i parken sammen med børnene og give dem lidt kendskab til forskellige arter af træer. Bagefter skulle børnene tegne og male. Vi medbragte et mobilt værksted med al materiale til skabende processer i naturen – pakket i en rygsæk.
Det tog tid at gøre vores mobile værksted klar. Vi skulle bl.a. blande maling. Vi er meget glade for at arbejde med Ecoline, som er en flydende akvarelmaling, der er super flot og klar i farven, så det ville vi gerne have at børnene skulle male med. Derudover skulle vi gennemtænke forløbet og huske alt det, det kunne tænkes vi kunne få brug for.
Vi undersøgte træerne omkring Sansehaven i Fælledparken og oprettede herefter det mobile værksted ved borde og bænke.
Vi havde 7 børn med og det hele gik ud over al forventning. Børnene var meget åbne, de var deltagende og opmærksomme – desuden var de med på de aktiviteter, vi satte i gang, hvilket var dejligt :-)Den første dag tegnede og malede børnene træet som helhed med de enkelte dele såsom stamme, grene, krone osv.

Næste dag tegnede de detaljer fra træet, efter vi havde samlet blade, grene, frugter osv.
Tegne/male-processen var som følgende:
  1. Børnene fik udleveret en tegneplade med akvarelpapir tapet fast med malertape – det giver en flot hvis ramme bagefter!
  2. Børnene tegnede først med sort sprittusch
  3. Børnene tegnede med oliekridt (farver valgfrit)
  4. Børnene malede med Ecoline akvarel i efterårsfarver

 

Vi synes vi fik indsamlet noget meget fint og brugbart eksamensmateriale og tilmed var det en stor fornøjelse at være sammen med børnene og opleve deres fantastiske og umiddelbare kreativitet.
Rigtig god lørdag til jer allesammen!
0 0 0 0 0

Warning: Parameter 2 to M_DataMapper::set_custom_wp_query_where() expected to be a reference, value given in /var/www/camomillagorilla.dk/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286

Warning: Parameter 2 to M_DataMapper::set_custom_wp_query_groupby() expected to be a reference, value given in /var/www/camomillagorilla.dk/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286

Warning: Parameter 2 to M_DataMapper::set_custom_wp_query_fields() expected to be a reference, value given in /var/www/camomillagorilla.dk/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286

Warning: Parameter 2 to M_DataMapper::set_custom_wp_query() expected to be a reference, value given in /var/www/camomillagorilla.dk/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286