8. december # Forbrydelsen er opklaret

Så blev det lørdag. I dag shopper jeg julegaver, så indlægget i dag er skrevet af Jane og Trine, som ejer og driver den anderledes strikkebutik “Fox & Jane”. Hvis navnet er genkendeligt for dig, kan det være fordi, at det netop er “Fox & Jane”, der har sponseret denne uges give away. Jeg har glædet mig frygtelig meget til at præsentere deres blogindlæg. Jeg selv er ikke nået til at strikke endnu, men jeg nyder at se at andre formår at lave nogle vildt flotte projekter. Velkommen til “Fox & Jane”:
Forbrydelsen er opklaret 

Rundt omkring i landet har jagten gået hele efteråret på en opskrift på en Sarah Lund sweater. Vi har dagligt gennem lang tid fået forespørgsler på mønstret. Det har de fleste garnbutikker i resten af landet med garanti også.

Og vi forstår den frustration det har givet, når der nu er en lækker trøje, som man gerne selv vil strikke.

Vi har ledt højt og lavt på nettet efter opskriften. 

Vi kunne sagtens selv have lavet opskriften, for det er rimeligt simpelt at tælle ud hvor mange masker der skal være på trøjen, og mønstret er så synligt, at enhver med et ternet stykke papir og en blyant kan tegne det af.

Men man må bare ikke. 

Den slags har designere patent på, og garnfirmaer, for den sags skyld.

Situationen ændrede sig dog en smule den anden dag, hvor der kom en kunde i butikken med en opskrift fra Mayflower.

Mayflower er et stort dansk garnfirma, der også laver mønstre til deres garner. De har en model liggende, der til forveksling ligner den meget omtalte trøje.
For at få trøjen til at have samme “løse” udtryk som originalen, har vi strikket den på pind nummer 7 i en enkelt tråd pladegarn. Det er en smule skrøbeligt at strikke med, men når det først er vasket holder det sig fint.

Kanterne er dog alle i dobbelt garn som forstærkning – også aflukningskanten i halsen.

 Til trøjen har vi brugt 2 plader pladegarn i blå, og en plade i hvid. 

Glædelig jul
Jane og Trine

—– 
Husk at en kommentar på indlægget her giver dig et ekstra lod i puljen i denne uges give away (det kræver at du har tilmeldt dig selve give away’en her og desuden skriver “give away” i din kommentar, så jeg ved, det er endnu et lod i puljen om det fine Eva Rosenstand årstidsbroderi. Jeg trækker en vinder i morgen! 

6 thoughts on “8. december # Forbrydelsen er opklaret

Skriv et svar