14. december # Her dufter lidt af pebernødder

Dagens indlæg byder på en mulighed i weekenden – nemlig muligheden for at bage de lækreste pebernødder! 

Du skal bruge: 
250 g. smør i klumper (ikke smeltet)
250 g. sukker
1 dl. fløde 
1 tsk. stødt ingefær
1 tsk. hvid peber
1 tsk. stødt kanel 
1 tsk. kardemomme 
1 tsk. bagepulver 
1 tsk. natron
500 g. mel  
Bland smør og sukker sammen i en skål. Jeg startede med min el-pisker, men gik over til håndkraft – el-piskeren kunne ikke rigtig klare mosten. Har du en røremaskine kan du sagtens blande dejen i den.  
Bland fløden i smør og sukker-bladningen og rør det sammen. 

Herefter putter du resten af ingredienserne i og blander det hele godt sammen til en sammenhængende dej.   
Rul pølser af dejen og skær dejen i passende størrelse. Tril herefter dejen til fine kugler. Jeg lavede mine i alm. pebernødde-størrelse, men det er jo op til dig, hvordan dine pebernødder skal se ud. 
(de hæver ikke så meget under bagning).  
  
Placer pebernødderne på en bageplade og bag dem i ovnen ved 200 gr. (varmluft) i 8-10 min. Jeg placerede mine øverst i ovnen – midt i ovnen blev mine brændt i bunden. 
Du får en fin stor portion pebernødder ud af en portion dej – mængden afhænger selvfølgelig af størrelsen på pebernødderne. 
Jeg har bagt to portioner ind til videre og har yderligere to portioner stående i køleskabet. Det tager en del tid, men resultatet er virkelig godt! Denne opskrift giver de lækreste krydrede pebernødder. 
Det er min kære kollega i vuggestuen, som har fundet opskriften her – den skulle eftersigende stamme fra Lagkagehuset. I vuggestuen har børnene bagt pebernødder til deres forældre og vi voksne blev så vilde med dem, at mange af os også har bagt dem hjemme i eget køkken. Uhmmmm…. 
Jeg vil bruge min store portion pebernødder som vært(inde)gaver. Jeg har købt små fine kagedåser i Søsterne Grene og ellers har jeg cellofanposer også købt hos Søsterne.
Min kære farmor fik lidt ekstra julegodter med sammen med sine pebernødderne og det blev hun vældig glad for :-)  

Nu står den på julefilm i tv :-)
Rigtig god aften til dig og dine!
og
 HUSK HUSK HUSK 

3 thoughts on “14. december # Her dufter lidt af pebernødder

Skriv et svar