HJEMMELAVEDE FLØDEKARAMELLER

Lav de lækreste flødekarameller. De er ikke særlig svære at lave, men du skal sætte en del tid af til kogningen af karamellen – en rolig eftermiddag er passende :-) Opskriften er Mette Blomsterbergs og de er altså virkelig værd at give sig i kast med. 
FLØDEKARAMELLER 
(ca. 56. stk.)
  • ½ l. piskefløde 38 %
  • 250 g. sukker
  • 125 g. glukose (glukose sirup fås i velassorterede supermarkeder)

Alle ingredienserne koges indtil karamellen er godt gylden og meget tyktflydende.
Rør i den med jævne mellemrum, dog mest i slutningen. Karamellen er først færdig kogt, når den er gylden og slipper grydens bund. Det tager lang tid, ved jævn god varme. Tjek evt. med et sukker termometer. Karamellen skal minimum være 135 grader, men vigtigst af alt, være mørk gylden, tyk og sej.

Gryden tages af varmen. Afsæt gerne en lille prøve på køkkenbordet når du har en fornemmelse af, at karamellen er færdig kogt. Du vil da hurtigt kunne vurdere, om karamelmassen vil blive for blød i konsistensen og derved skal koges mere.

Ønsker du at putte mandler/nødder i, vendes de i, når karamellen er færdigkogt. Husk at afskalle dem først.

Karamellen hældes op i en beholder 18×18 centimeter, der er foret med olieret bagepapir på både bund og sider. Læg ligeledes et stykke olieret bagepapir på som top.
Lad karamellen afkøle ved stuetemperatur helst til næste dag – alternativt 4 – 5 timer. Udskæres i 6×9 centimeter i alt 56 stk.
Stykkerne indpakkes enkeltvis i stykker af cellofan (jeg købte noget fint folie i Panduro – bagepapir kan også bruges).
Du kan se en video med fremgangsmåden her!

Karamellerne har jeg brugt i pakkekalenderne, men de er også gode som værtindegave eller som fredags-slik :-) 

Rigtig god fornøjelse! 

Skriv et svar